Quantcast
Channel: NTNUI Langrenn
Viewing all 765 articles
Browse latest View live

Kanalrennet – ny linselus?

$
0
0

Som dei fleste veit, enten ein vil det eller ikkje, var Jakob Meløy sesongens store linselus. Mange undrar seg om han klarar å gjenta bragden komande sesong. Med tanke på fjorårets prestasjonar, er dette utvilsomt innan rekkevidde. Likevel ser det ut som han får ein sterk utfordrar i mannen med same fornamn – Jakob Mestvedthagen.

I beste sendetid kunne ein observere den gulgrønne kondomdressen langt framme i feltet

Bilde henta frå TV2, utan tillatelse

Sistnevnte hadde nemleg opptil 30 sekund TV-tid under Kanalrennet, eit rulleskirenn på 50 km med heile Norges-eliten på start. Ikkje verst at den gulgrøne kondomdressen får markert seg frame i tet då, nei! Mestvedthagen klokka til slutt inn som nummer 29, 04.37 min bak vinnararen Sundby, som kom i mål på 1.38.44. Bak Jakob på resultatlista var mellom anna kjende namn som John Kristian Dahl, Ånund Lid Byggland og Gaute Kvåle. Med andre ord ein sterk prestasjon!

Også NTNUI-kjenning Ola Jordheim leverte eit godt renn, med 10. plass totalt på 25-kilometeren. Her må vi snart kunne vente ein overgang til ein betre klubb (les: NTNUI).

Redaksjonen har tatt seg ein prat med Mestvedthagen: 

Oppsummér rennet kort: 

– Etter den stjernespekket startliste var det ingen bombe at det ble kjør hardt fra start. Det gikk litt i rykk og napp frem til langbakken på førsterunden, da Sundby bestemte seg for å splitte opp tetgruppa ytterligere. Jeg havnet i en fin gruppe ledet av den dobbelte Vasalopp-vinneren John Kristian Dahl (trolig i tidenes Mai-form). Gruppa holdt seg mere eller mindre samlet inn til mål der jeg til slutt havnet på en 29. plass.

Var dette eit planlagt stunt for å få prisen «Årets linselus» på stakefesten 2018?

– Tja, planlagt og planlagt, men når jeg først var femme der tenkte jeg at jeg kunne gjøre det beste ut av situasjonen, og skaffe NTNUI (og meg) litt PR. Er jo mange sterke kandidater med i denne klassen, så tror ikke det holder med den tiden jeg fikk, men jeg er jo ett skritt nærmere tittelen nå.

Kor mykje meir skal du vise deg fram i TV-ruta framover?

– Ser egentlig for meg at TV2 vil komme opp og sende live fra Hemsedalrulleskifestival, men dette ser dessverre dårlig ut, (men det er heller ingen grunn til å gå glipp av tre festdager med rulleski i fjellbygda…) Og da Paradise hotell søknaden også i år ble avvist blir man nødt til å legge ned en solid trenings innsats i sommer og høst for igjen være med for å kjempe om TV-tid til vinteren.


Bli kjent med langrennsgruppa summer edition – Anders

$
0
0

Kven er eigentleg medlemmane i langrennsgruppa? I sommar tek vi ein prat med eit representativt utval. Først ut er Anders!

Navn: Anders Schjølberg
Alder: 92’er
Vært med i langrennsgruppa siden: Hausten 16
Sivilstatus: Ugift
Neste sesongs store mål: Å overvinne dørstokkmila.

5 kjappe:

  1. Bodegaen eller lesesal? Det er ikkje heilt likevekt mellom biologisk og mental alder, så her trur eg eg må vera kjedeleg å svare lesesalen.
  2. Fineste og verste dialekta i Norge? Finaste – ubesluttsam som eg er så går eg for heilgardering – Indre Telemark / Valdres / Helgeland. Verste – likar dei fleste dialektane i Norge, men viss eg må velja så blir det noko i kretsen Sørlandet/Rogaland
  3. Justin Bieber eller Odd Nordstoga? Så var det det med mental alder att da. Må nok si Nordstoga.
  4. Motbakke eller nedoverbakke? «Ja takk begge deler.» Kroppsfasongen tilseier imidlertid at nedoverbakke passar best.
  5. Din drømmesommer? Det må bli sommaren 2017, på hytta i Sjodalen med turar rundt omkring i Jotunheimen.

NTNUIs sommerdagbok #2

$
0
0

Neste innlegg i NTNUIs sommerdagbok er det Elise Bryn som står for: 

Hei! Det er ikke sikkert du vet hvem jeg er, jeg fikk høre at man blir glemt når man reiser bort. Jeg har altså vært borte fra Trondheim ett semester, og det er ikke mer som skal til for å bli glemt og heller ikke invitert til sjølvaste Anna Jensens rolige grillfest. Bærer selvfølgelig ikke nag.
Jeg bruker mye av tiden i sommer på jobb, og tiden til overs prøver jeg å fylle med restitusjon av typen intervall eller langtur. Her på Nesodden er sommeren flott med glitrende fjord, grønne skoger, lange stier og korte bakker. Sommerodden er altså stedet å være om sommeren. De korte bakkene kan være en utfordring for en som liker å løpe oppover.

Løsningen denne helgen ble derfor en tur på hytta på fjellet. La ut på tur med et par aluminium-staver uten CT-merking fra ca 1920 og skulle ut på lang og rolig tur. Kjente fort at jeg ikke er født på Vestlandet og ikke vant til å løpe på 900 moh og i bratte bakker. ”Rolig langtur” ble en litt kortere i3-i4-tur med mye syre. Formen er altså ikke toppet, men da sier jeg som Heidi Weng etter Holmenkollen Skishow: Jeg sparer meg litt til vinteren. Tross det! En flott tur, som alltid.

Håper alle koser seg i sommer! Det var alt, takk for meg!

Elise Bryn

Bli kjent med langrennsgruppa summer edition – Ingvill

$
0
0

Vi fortsetter sommerspalten som lar oss bli litt mer kjent med medlemmene i langrennsgruppa. Denne gangen er det Ingvills tur, ei råtass bak rattet!

Navn: Ingvill Andrea Røed
Alder: 23 år
Hvor lenge i langrennsgruppa: 2 år
Sivilstatus: Lykkelig samboer med en 6.div fotballspiller(…)
Sesongens store mål: Pallen i hyttekarusellen sammenlagt (!)

5 kjappe

  1. Sydenhotell eller telt? Telt. Men også glad i å stjele med meg minisjampoer.
  2. Du får kun bruke et smørealternativ hele sesongen. Hva velger du. Klister, tørrvoks eller røbb? Tørrvoks. Tørt er fint.
  3. Femtimers i myra eller stake opp Sognefjellet? Femtimers i myra!
  4. Beste sommerminne? Overspise jordbær.
  5. Verste sommerminne? Overspise jordbær.

Terje Magnus’ racereport fra debuten i Ironman 70.3 Haugesund

$
0
0

På sen høsten bestemte jeg meg for å prøve meg på triatlon for å få motivasjon til å lære meg å svømme, ikke bare plaske. For å virkelig sette litt press på meg selv, meldte jeg meg på Ironman 70.3 Haugesund før jeg klarte å svømme 1000m. Med Haugesund sine 1900m svømming skulle dette bli en utfordring, men med crawl-kurs i regi av svømmegruppa ble svømmingen en del bedre. Så i løpet av vinteren viste jeg at 1900m på under 1time skulle bli oppnåelig.

På våren ble sykkel og løpeskoene gjort klar og treningen begynte for alvor, for en langrennsløper som stort sett ikke har brukt sykkelen til annet en transport til skolen og noen turer i terrenget var det en overgang å skulle sitte og stampe på en racer sykkel. I starten av mai begynte panikken å komme med tanker som ”Hva har jeg meldt meg på?”. Da var det godt å få ett avbrekk i denne tankegangen med litt eksamenslesing.

Litt over en måned før konkurransen var det på tide å børste støv av formtoppingsplanen som ble brukt når jeg gikk Norgescup på ski. Dermed kunne jeg være sikker på at formen kom til å være på sitt beste søndag 2.juli.

Torsdag 29.juni startet pakkingen med å få lånt en sykkelkoffert av Erlend Nydal og få testet et par sykkelhjul fra Simon. Alt virket å stemme og det var bare å vente på at flyet skulle gå. Fredag morgen var det avreise Haraldshaugen Camping hvor vi skulle bo under oppholdet. Det hadde jeg den store fordelen av å bo med to meget rutinerte triatleter frem til start André og Hansi så stressnivået ble aldri så stort.

Fredag ettermiddag ble sykkelen montert og testet på en rask gjennomkjøring av løpetrassen med Sondre. Alt virket å stemme og det var bare å sette seg å vente på lørdagen når vi skulle teste temperaturen i Skeisvannet på morgenen. Temperaturen var overaskende høy mellom 18-20 grader. Neste steg var å pakke skifte posene, med litt usikkerhet om jeg skulle kjøre med jakke eller ikke, ble uten. På kvelden ble det kjørt en kort løpe økt for å se om beina fortsatt var bra.

Race day!! Søndag morgen klokka 06.00 ringte vekkeklokka. Frokosten ble fortært og vi ruslet opp til skiftesonen og gjorde de siste forberedelsene med å kontrollere luften i dekkene og få på våtdrakten. Klokka 07:45 stilte vi oss opp på antatt svømmetid og stemningen var elektrisk.

Svømming

Det var en såkalt ”rolling start” som innebærer at fem og fem utøvere starter sammen med fem sekunders mellomrom. Med klassisk overtenning gikk jeg ut i 100 og helvete og måtte stoppe med tendenser til hyperventilering allerede etter 150meter, men etter å ha fått roet ned og ”startet” på nytt gikk det noe bedre, men jeg klarte aldri å finne rytmen før det var igjen kun 500meter. Noe av grunnen kan være at det ble veldig mye krig om plassene i feltet. Jeg kom opp av vannet på i underkant av 47min som var litt skuffende, dette gjorde at jeg var noe usikker på formen. Men beina kjentes bra når jeg løp inn mot T1. Det fant jeg skifteposen raskt og gjennomførte en kontrollert skiftesone før jeg satt meg på sykkelen og dampet på.

Sykkel

Når jeg kom meg på sykkelen kjente jeg at beina var fantastiske og det var bare å trø på, det var deilig å ta igjen mange av de gode svømmerne. Underveis var det ganske mye vind og regnbyger, som gjorde at jeg til tider angret på ikke å kjøre med jakke. Med et fokus på sykkeldelen i å spise og drikke mest mulig for å ikke gå næringstom. Det ble fortært 3 flasker med sportsdrikk, 3 New Energy og 2 gels under sykkeldelen.
Dagen før start hadde jeg blitt enig med André om ikke å kjøre raskere enn ett skjema til sluttiden 5t 45min, men planen ble raskt kastet og jeg passerte 30km på 35km/h i snitt, mellom 30-55km var det veldig småkuperte smale veier, som til tider var veldig utsatt for vind. Med enkelte vindkast som tok tak i sykkelen og gla følelsen av at du skulle velte. I denne perioden tok jeg igjen Anja og tenkte at nå var det bare å holde den gode farten oppe. Ved passering Haugesund 70km skimtet jeg ei NTNUI drakt i det fjerne og tok igjen Malene etter 78km, og begynte å lure på om jeg skulle roe litt ned for å ha gode bein i T2. Men siden jeg enda ikke hadde kjent på noe syre i beina fant jeg ut at jeg skulle fortsette kjøret. Og etter 87km fikk jeg dagens største overraskelse med å ta igjen Even! Da ble jeg med en gang litt nervøs for at jeg hadde kjørt alt for hardt på syklingen. Men med godt mot rullet jeg inn i T2 og gjorde min første avhopping av sykkel uten sko. På tiden 2t 45min på sykkel delen.

Løp

Målet for løpingen var å holde 5,30min/km fart, men med litt vont i ryggen etter syklingen var jeg litt nervøs for om jeg kom til å klare å fullføre, men når jeg kom ned til sentrum og fikk ryggen til Mari Bergendahl som var ute på sin andre runde jeg prøvde å henge med, etter en kilometer i rygg fant jeg ut at det var fornuftig å ikke prøve seg på et så drepende tempo 4,20min/km. Og jeg fant etterhvert min egen fart på litt over 5min per km. Etter 8km kjente jeg at jeg måtte komme meg på do, og på rundingen 11km måtte do pausen komme. Ut på andre runden begynte jeg å bli litt sliten, men så ble jeg tatt igjen av ei dame fra Team Smartfish Fuji som sa jeg skulle henge meg på. Vi løp sammen i rulle til det var igjen 3km, da jeg ikke hadde krefter til en fartsøkning. Jeg oppdaget etterpå at jeg løp siste 10km 50sekunder raskere enn den første runden, så det er bare å si takk for drahjelpen! I mål Klokket jeg inn på totaltiden 5timer 27min 17sekunder, noe som var 17min 43sek raskere enn drømmemålet og 32min 43sek raskere enn det realistiske målet. Jeg kan definitivt si at jeg kommer til å gjennomføre flere triatloner i fremtiden. Med den fantastiske stemningen som var ved målområdet. Takk for en fantastisk tur!

Terje Magnus Bakken Sørensen

Bli kjent med langrennsgruppa summer edition – Sebastian

$
0
0

I dag er det klart for en av beboerene på MeldEPOsten. Helt om natten, helt om dagen. Noe som definitivt kan sies å passe dagens mann.

Navn: Sebastian Torgersen
Alder: 23
Hvor lenge i langrennsgruppa: 2 år
Sivilstatus: Ugift
Sesongens store mål: Bankettform i januar. Krevende og hårete mål. Må følge opp seieren på banketten under utenlandsturen i fjor, så satses hardt.

5 kjappe

  1. Bodegaen eller lesesalen? Storstilt entusiast av Bodegaen
  2. Du får kun bruke et smørealternativ hele sesongen. Hva velger du. Klister, tørrvoks eller røbb? Rubb sikker vinner.
  3. Gå ned 50 i IQ eller gå opp 50 kg i vekt? Negativ IQ går vel ikke så må bli 50 kg opp i vekt.
  4. Beste sommerminne? Første døgnet hjemme på ferie. Ble behandlet som en konge!
  5. Verste sommerminne? Ingen dårlige enda, men fortsatt lenge igjen av sommeren

NTNUIs sommerdagbok #3

$
0
0

Dronefotos by Skyås Productions

Sommaren vert i år som dei 8 siste åra tilbrakt som hyttevakt på DNT hytta Fuglesteg. Ein jobb som stort sett består av å lage og selge kaffi og hellekaker (kan ligne litt på små pannekaker), snakke med gjester og å få tida til å gå. Får å få til det siste har eg innført ein rekke tiltak. Eg har satt opp slakk line, flydd drone, kjøpt kryssordblad, osv. Med arbeidstid frå 11-17 har eg god tid til å trene både før og etter jobb. Men stort sett benytter eg heller sjansen til å sove litt for lenge. På ettermiddagane er eg litt flinkare til å komme meg ut og ned i bygda eller opp på fjellet. Turane kan innimellom bli litt for lange og bratte, men med utsikta som venter på toppane gjer ikkje det noko.

Skyås elite 2 og Skyås elite 1 i skjønn forening.

Anbefaler alle frå NTNUI å ta turen hit! Kan skimte med medlemsrabatt på både overnatting og mat for alle i klubben 😉

Bli kjent med langrennsgruppa summer edition – Siri

$
0
0

 

Navn: Siri Stensgård
Alder: 22 år
Hvor lenge i langrennsgruppa: 1 år
Sivilstatus: Singel
Sesongens store mål: Være med på flere hyttekaruseller enn i fjor og selvfølgelig Birken.

5 kjappe

  1. Fjellsommer eller strandsommer? Fjellsommer
  2. Bodegaen eller lesesalen? Må vel si Bodegaen for det er vel ikke lesesal på Rotvoll. Eller er det?
  3. Beste sommerminne? 2 uker med sol, bading, fjellturer og alt for mange turister i Lofoten i fjor
  4. Verste sommerminne? Da ferieturen til Italia måtte avbestilles fordi jeg fikk ørebetennelse etter en iskald raftingtur i Sjoa.
  5. Gi oss en funfact kanskje ingen veit om deg. Har vært på Justin Bieber-konsert i alle verdensdeler.

NTNUIs sommerdagbok #4

$
0
0

Skrytebilde av utsikta til hytta

Ei litta hilsen fra familiehytta Karibu (velkommen på Swahili faktisk. Bare flaks. Søstra til pappa heter Kari.). Helsa er fortsatt skrantende, ikke veldig overraskende. Kanskje er det på tide å innse at man bare er blitt gammal? Uansett – her på hytta er vi da. Jeg og den riktige gammærn. Pappa, som han også heter. Vi skal gjøre noe vi ikke har peiling på. Og har allerede fått påpakning fra hyttenabo at «du må jo ha ei skikkelig skisse før dere begynner». Pyttsann. Vi har jo googlet «hvordan lage platting». Detta skal gå fint.

Så her er helsa blitt brukt til det den kan i hvert fall. Steiner har vi sneket til oss rundt om forbi, både på egen tomt – og i bekken litt bortafor her. La oss kalle det fellestomt i det minste. Så nå har vi ei skisse i da. Om vi rekker å bli ferdig med før sommer’n er ferdig, det får vi se på. Belønningen i enden av tunnelen er i hvert fall mulighet til å bruke det nye hagemøblementet på ei plattning. Det må da værra lov. Peace!

Bli kjent med langrennsgruppa summer edition – Elias

$
0
0

Navn: Elias Brattli Sørensen
Alder: 21
Hvor lenge i langrennsgruppa: Siden høsten 2015
Sivilstatus: Singel
Sesongens store mål: Fullføre Studenterfemmila på under 4 timer, dette i en 10 kg lettere utgave av meg selv.

5 kjappe

  1. Ananas på pizza? Why not both? Jeg åpner for et mer inkluderende pizza-samfunn der pizza både med og uten ananas er ok.
  2. Du får kun bruke et smørealternativ hele sesongen. Hva velger du. Klister, tørrvoks eller røbb? Går for tørrvoks, så kan man heller stauke om det blir bakglatt.
  3. 50 cm for korte eller 50 cm for lange skøyteski? 50 cm for lange. Da får man god glidsone, kontroll og stabilitet nedover (utforkjøringer er viktig for en tung skiløper som meg). Så kan(må) man stauke mye, og jeg digger stauking!
  4. Beste sommerminne? Nakenbad på natta i Kroatia. Badet markerte slutten på sommerens Interrail-tur. Jeg de to andre gutta som badet snakket om nøkken og sjøuhyrer mens vi fløt rundt i mørkt vann med høyere temperatur enn lufta. Vi valgte å gå opp av vannet på en annen strand enn den vi gikk ut fra (strender adskilt av en svær molo). På vei tilbake til klærne våre passerte vi først tre damer som satt på stranda og nøt nattehimmelen, deretter rundt 8 kroatiske ungdommer som satt nær vår strand og røyket hasj. Komfortsonen ble utfordret, og antallet individer som har sett utstyret ble økt drastisk på én kveld. Jeg gikk ut av det hele med en styrket personlighet.
  5. Verste sommerminne? Nakenbad på natta i Kroatia. På det samme nattbadet tråkket jeg på en kråkebolle på vei opp av vannet, mens jeg tok på en annen. Dette ga meg mange brodder i hånd og fot, noe som har vært til bry en hel uke i ettertid.

Hemsedal rulleskifestival

$
0
0

7 – 9 Juli braket Hemsedal rulleskifestival i gang. Dette er andre året det blir arrangert. Løperantallet og profesjonaliteten til både utøvere og frivillige hadde en progresjon fra året før. Fredag kveld var det duket for skøyting sprint i den 1. år gamle rulleskiløypa. Løypa var relativt hard med en løpstid på ca 4 min. Under prologen som ble vunnet av Håkon Hjelstuen fra Lyn – ski, ble beste NTNUI-løper prolog spesialist Ole Sollien Hulbak på en 8 plass etterfulgt av Jakob Mestvedthagen 11. plass og Ola Jordheim på en 14. plass. I Heatene ble det en tidlig exit på Jordheim, Jakob karret seg videre med en andreplass i kvarten. Etter litt bestikkelser presterte Hulbak også å komme seg videre til Semi etter å ha havnet på 4. i sin kvartfinale. Ole selv ønsker ikke å kommentere hvorvidt dette er sant eller hvor stort beløp han må ut med, men det ble overhørt noe om halve studiestipendet!

Tandberg har kontroll feltet

Lørdag var det 25 km klassisk fellesstart på programmet. Vebjørn Tandberg var tidlig framme i tett og satte sprekker i feltet. Men måtte betale for dette i langbakken rett før halvgått løp, eneste «NTNUI-løper» som hang med Jr-verdensmester Petter Reistad opp til toppen var Jordheim. Etter luregåing i front hadde Jakob akkurat greid å kommet seg opp til hovedfeltet, bestående av 9 mann, før den avsluttende runden i rulleskiløypa. Men han måtte kjapt se feltet gå fra han da fart ble justert opp rett før mål. Beste mann i «gul-grønt» ble Ola på en 6 plass. 28 sec bak vinneren Petter Reistad.

 

Søndagens syrefest som bød på en runde i rulleskiløypa etterfulgt av 255 m stigning fordelt på 2,4 km, og for å toppe det hele ble distansen gjennomført i skøyting. Jaktstarten ble ledet an av Erik Lippestad Thorstensen. Ola var første trønder ut fra startblokken som nr 6 rett før nr 7 Jakob, og Ole halvannet minutt bak der igjen. Med formen til Jakob ble det ikke noe av et NTNUI tog, Ola gikk på fra start og prestert å gå seg opp til en 3 plass sammenlagt, med dagens nest bestetid, rett bak Reistad. Ole tok igjen Jakob inn i langbakken og distanserte «årets nykommer», som nå ligger an til å få «årets Brink» samt «Linselus». Det er flere som har meld sin interesse for Oles oppkjøring inn mot arrangementet. Av det som har kommet fram i lyset (leses: strava) har skøyteøktene mangedoblet seg denne sommeren.

 

Beklager at det ikke foreligger noen sammenlagttider, men det gjør det dessverre ikke hos arrangøren heller. Enkeltresultater finnes på
her

 

Ola og Jakob

Bli kjent med langrennsgruppa summer edition – Tonje Elisabeth

$
0
0

Navn: Tonje Elisabeth Breivik
Alder: 21
Hvor lenge i langrennsgruppa: 1 år
Sivilstatus: Singel
Sesongens store mål: Hvertfall ikke prestere dårligere enn fjorsesongen

5 kjappe

  1. Fjellsommer eller sjøsommer? Kan jeg ha begge?
  2. Justin Bieber eller Odd Nordstoga? Odd Nordstoga.
  3. Beste sommerminne? Det må bli seilturen i Kroatia.
  4. Verste sommerminne? Den sommeren jeg tryna på rulleski.
  5. Gi oss en funfact kanskje ingen veit om deg Har aldri spist kebab..

NTNUIs sommerdagbok #5

$
0
0

Sommerferien er en tid for variert trening og orienteringsløp er en spennende treningsform for

Big-O boi

Olav demonstrerer god stemplingsteknikk!

kropp og ikke minst de små grå. Langrennsgruppa hadde tre tapre riddere som skulle prøve seg på sommerløpet Sørlandsgaloppen forrige helg, som forvirrende nok gikk i Vestfold. Undertegnede løp alle fire dager, mens hjemmefavoritten Olav Vestøl og storpendler Erlend Nydal toppet formen og deltok kun lørdag og søndag. Ulikt langrenn er teknikk langt viktigere enn kondisjon i orientering. Spesielt i dette terrenget med en drøss av detaljer og muligheter for å gjemme bort postene.

Det var ikke uventet et stort press på sørlandsekspressen Vestøl som på hjemmebane hadde gått hardt ut før konkurransen. Skøytetrening og timene med styrketrening foran speilet på Dragvoll ga kun oppmerksomhet i skiftingen på samlingsplass, men dessverre ikke i skogen. Hvor fokuset var kan diskuteres, men etter en rufsete prestasjon på lørdag var det vesentlig bedre på søndag. Erlend og undertegnede kom seg også gjennom de krevende og ufremkommelige terrenget og vi var begge enige i at det var vanskelig å finne gode traseer. Lett å stå helt fast. Ingen dans på roser, men gøy var det. Finnes ikke bedre trening før høstens kuleste konkurranse, Hu og Hei!

God sommer fra Vestfold!

 

Bli kjent med langrennsgruppa summer edition – Tore

$
0
0

Navn: Tore Berdal
Alder: 19 år
Hvor lenge i langrennsgruppa: 1 år
Sivilstatus: Singel 😉 😉 
Sesongens store mål: Åpningsdistansen i OL i pjång sjang

5 kjappe 

  1. Justin Bieber eller Odd Nordstoga? Odd, selvfølgelig.
  2. Alltid sokker i sandalene eller alltid Hawaii-skjorte og hatt? Alltid en kombinasjon av begge e å foretrekke.
  3. Beste sommerminne? Spontane nattbadinger i godt selskap
  4. Verste sommerminne? Glem det negative, fokus på det positive!!
  5. Gi oss en funfact kanskje ingen veit om deg Etter fire år på hybel, har æ aldri vaska sengklean min sjøl. Det e mamma sin jobb i helgen.

NTNUIs sommerdagbok #6

$
0
0

Fornøyde jenter på tur!

I helgen var flere av NTNUIs stjerner på Sjusjøen for å toppe formen før semesterstart i Trondheim. Lørdag ble brukt til en god langtur på beina rundt Reinsvatnet opp om Nevelfjell, Slåsæterfjell og Reinsfjellet. Etter et par timers overbevisning synes også vår kjære leder fra Sogn og Fjordane, som er vant til noe mer spektakulære fjell, at det var fint her.

Søndag fikk noen av oss en fin runde med rulleskia på grus(!)- og asfaltveiene fra Elgåsen til Nordseter, opp til Sjusjøen og tilbake til Elgåsen. Runden bød på et yrende dyreliv (sauer, kyr, harer, kaniner, ekorn og høner). På vei hjem stod det også en elg midt i veien – opplevelsesrik helg med andre ord.

Undertegnede må også få lov til å legge ved et bilde fra Seiser Alm tidligere i sommer, hvor NTNUI-jakke ble båret med til topps til tross for 25+ grader. Hvem skulle tro at man kunne bli så glad i den grønne jakka? Så til alle nye studenter; kom dere på trening og skaff dere NTNUIklær – jeg lover at grønnfargen kommer til å vokse på dere.

Hva er finest; utsikten eller jakka?

 


Velkommen hit som student i Trondheim

$
0
0

Velkommen skal du være!

IMG_7768

Fra testløpet under den årlige høstsamlinga til Meråker

Er du som oss – som går hele sommeren og venter på det første snøfallet (ikke helt da, men nesten). Er du en som liker å tilbringe den mørke høstkvelden på å dunke oppover bratte bakker med staver, for å kunne gå et par minutter fortere i vinterens turrenn? Eller er du en som digger å løpe i skog og mark på høsten, så du kan kule’n litt utover vinteren med den gode formen. Langrennsgruppa er for alle og enhver!

Et par viktige ting du bør merke deg:

  1. Swecosprinten 31. august – Enten som deltager selv, eller som arrangør. En rask og effektiv måte å komme inn i gruppa på!
  2. Epostlistene – Her kommer ukens treningsplan hver uke, og eventuell annen viktig informasjon.
  3. Meld deg inn i facebook-gruppa vår – Her er det mulig å dele smøretips, invitere på folk på treningstur eller organisere kjøring til treninger.
  4. Bli-kjent-trening onsdag 30.august – En feiende flott mulighet til å bli kjent med både nye og gamle langrennsløpere som har kommet seg til byen.
  5. Bli-kjent-fest lørdag 2. septSkyåsCrib inviterer nok engang til hygge for å bli kjent med nye og gamle fjes.
  6. Meråker-samling (barmarksamling) i midten av september – Er du ny i langrennsgruppa er denne samlinga nesten et must, her blir du ekstra godt kjent med folk i vårt rette element. Påmelding vil komme på hjemmesiden, – og vil bli annonsert på epostlistene våre. Følg med!

En vanlig treningsuke på høsten ser cirka sånn ut:

  • Tirsdag: Intervall, elghufs, syrefest (opp mot Estenstadhytta)
  • Onsdag: Trappespenst, innefotball og styrkesirkel
  • Torsdag: Rulleskiintervall
  • Lørdag: Intervall, elghufs, litt mindre syrefest (opp mot Vassfjellet)
  • Søndag: Langtur, rulleski/løping

Vi ses på trening!

For an english translate, contact here: langrenn-styret(a)org.ntnu.no

Swecosprinten 2017

$
0
0

Torsdag 31. august gjekk Swecosprinten 2017 av stabelen. Nytt av året var at campus Dragvoll sto oppført som arena. Nokre vil seie at dette var på grunn av vegarbeid og vanskelege forhold på campus Gløshaugen, medan vi sjølve ser på det som eit flott initiativ av løypesjef Riseth til å drive litt inkluderingsarbeid. Uansett – arenaen var nok over dei flestes forventing, med tekniske svingar, mykje fart og eit seigt oppløp. Sprint slik det skal vere, altså!

Tradisjonen tru, vart Swecosprinten ei intens affære. På førehand var det knytt stor spenning til om fjorårsvinnar Klæbo kom til å stille, og eventuelt kven som kunne utfordre han. Sistnevnte måtte dessverre, til Anna Jensens store skuffelse, melde forfall. Likevel skulle det ikkje mangle på store profilar. Både u23-verdensmester Fredrik Riseth og Even Northug, bror til den mindre kjente Petter, stilte opp – for ikkje å snakke om trippel kretsmester i Sogn og Fjordane, Jakob Meløy. I kvinneklassen var TUB-løpar Astrid Øyre Slind den største favoritten.

Førehandsfavorittane innfridde, og det vart seier til Riseth og Slind. Det skal nemnast at det var harde duellar, og det var berre små marginar som gjorde at Slind stakk av med seieren framfor Ingrid Tveten (snart NTNUI-ar, forhåpentlegvis). For fullstendige resultat, klikk her.

NTNUI Langrenn vil med dette takke alle som stilte opp som løparar, publikum og dugnadshjelp. Ikkje minst vil vi takke våre sponsorar, Sweco og Hank Sport for flotte premiar. Litt ekstra kudos til alt-mulig-mann og løypesjef Jonas Riseth, fotograf G-dawg, tidtakar Marcus Braathen og riggehjelp Seb og Jørund. Ein fantastisk flott dag, og suksess på dei fleste frontar – i ekte NTNUI-stil.

1. Fredrik Riseth 2. Even Northug 3. Vebjørn Tandberg

1. Astrid Øyre Slind 2. Ingrid Tveten 3. Ida Lindkvist

NTNUI Rulleskiballett

$
0
0

Gladnyheit til alle rulleski-interesserte! NTNUI Rulleskiballett er ei relativt nyoppstarta undergruppe i NTNUI Langrenn. Gruppa hadde si første framvisning under gårsdagens Swecosprint, og er på jakt etter nye medlemmar as we speak. Ein treng ingen førehandskvalifikasjonar – piruett, dobbel axel og fallteknikk er ting som vert gått gjennom på introkurset. Hopp i det, søk om opptak i dag!

Ny Klesbestillingsrunde

$
0
0
Dersom du mangler riktig bekledning er det mulig å bestille dette nå!
 
Skjema for bestilling finner du her. Fristen for å bestille er satt til Lørdag 9. september.
 
Da det er minimumskrav fra leverandør på antall bestilte plagg, kan vi kun bestille opp hvis det er nok interesserte. Dersom dette er tilfellet, vil din bestilling være bindende.
 
Leveringstidene varierer; dersom det er noe vi har på lager kan det leveres omgående, mens bestillinger fra leverandør kan ta opp mot seks uker. Neste bestillingsrunde vil ikke bli før neste semester.
 
Det anbefales å tenke nøye gjennom hva du ønsker/trenger av bekledning til trening og renn, og bestille dette nå. Det er ikke gitt at vi har din størrelse på lager dersom du finner ut at du ønsker dette senere i semesteret.
 
Spesielt for dere som er nye i gruppa, kan det være verdt å merke seg at det stilles krav til bekledning for å motta refusjon for rennkontigenter. Mer informasjon om dette finner du her.
 
Ta kontakt  med materialansvarlig hvis det er noe du lurer på:)

Marka Rundt søker to nye styremedlemmer; IT og mannskap

$
0
0

Marka Rundt er et årlig turrenn som arrangeres i samarbeid mellom NTNUI og Vestbyen IL, og rennet er en viktig inntektskilde for langrennsgruppa. Det søkes etter to personer som kan sitte i MR-styret, som IT- og mannskaps-ansvarlig henholdsvis. Det er ønskelig at vedkommende kan sitte noen år for å sikre kontinuitet og erfaringsoverføring. Det vil bli gitt god opplæring og det er alltids folk å spørre om man lurer på noe.

Angående IT-ansvarlig er det òg ønskelig at vedkommende har kjennskap til databaser og wordpress, men det er ikke absolutte krav. Det vil bli gitt solid erfaringsoverføring fra sittende IT-ansvarlig, så det viktigste er motivasjon 🙂

Hvis dette er noe som virker interessant så sender du en mail til undertegnede med en kort introduksjon av deg selv og hvilket verv du ønsker. Nevn hvor lenge du har igjen å studere i Trondheim.

Q: Hvor ofte møtes styret? Hvor mye arbeid må man beregne?

A: Styret møtes én gang i måneden før jul, og så annenhver uke mellom jul og renndag. Angående arbeidsmengde så er det lite å gjøre på høsten. Det er først når vi nærmer oss renndagen at det blir noe særlig å gjøre. IT-ansvarlig har ansvaret for påmeldingslister, startliste, resultatliste og tidtaking, mannskaps-ansvarlig styrer med mannskapet som jobber under rennet.

Still gjerne spørsmål om du lurer på noe!

Frist for å søke er fredag 8.sep

 

Skihilsen

Erlend Sverdrup, MR-leder

sverdrup.e@gmail.com

Viewing all 765 articles
Browse latest View live